Veerkrachtige verhalen van vrouwen die hun lief verloren

Van Lisette Schuitemaker, net verschenen bij uitgeverij Spectrum

Lisette Schuitemaker sprak vrouwen van verschillende leeftijden die weduwe werden, soms plotseling, soms na een ziekbed. De vijftien vrouwen vertellen over de dag die hun leven in tweeën scheurde, hoe ze na afscheid het ene been voor het andere zetten, beslissingen namen en hun leven opnieuw uitvonden.

Weduwen, hoe werkt dat? is op 20 oktober verschenen bij uitgeverij Spectrum.

Elk rouwproces is uniek en hoe verschillend de vrouwen ook zijn, Lisette zag dat ze toch een vergelijkbare reis afleggen. Aan de hand van wat er allemaal op ze afkomt, zorgen de verhalen van de vrouwen in dit boek ervoor dat je je als weduwe niet alleen of gek voelt. Als naaste zullen ze je helpen iemand in jouw omgeving beter te begrijpen en te kunnen steunen.

“Vijftien vrouwen leer je in dit boek kennen. Ze komen niet allemaal in elk hoofdstuk voor, gewoonweg omdat de een over het ene onderwerp veel te vertellen heeft en een volgende juist een ander aspect belicht. Zo vullen ze elkaar aan en spreken ze elkaar soms tegen, omdat niet iedereen hetzelfde op dezelfde manier beleeft.”– Lisette Schuitemaker

Zo is er het verhaal van de jonge Philippine, die haar partner verloor met een ski-ongeluk, terwijl hun zoontje pas anderhalf jaar oud was. Of het verhaal van Claire, die veertig jaar samen was met haar man. Hij had uitgezaaide longkanker en het afscheid kwam sneller dan ze hadden gedacht. Ze heeft veel aan haar familie en vrienden en heeft nu zelfs een relatie met een van de vrienden.

En het bijzondere verhaal van zangeres Marieke: toen ze 25 was, werd ze de tweede vrouw van een weduwnaar. Hij stierf na een lang ziekbed aan darmkanker. De eerste jaren leefde ze niet alleen. Ze leefde samen met het verdriet.

– Een boek dat herkenning biedt aan vrouwen die hun geliefde verloren.

– Individuele verhalen, maar een overeenkomstige reis.

– Met handreikingen en tips voor naasten.

AUTEUR: LISETTE SCHUITEMAKER
AANTAL PAGINA’S: 264
UITVOERING: PAPERBACK
ISBN: 9789000365401
PRIJS: € 20,99
ISBN E-BOOK: 9789000365418
PRIJS E-BOOK: € 12,99
GENRE: LIFESTYLE
IMPRINT: SPECTRUM