Op 11 november verscheen bij Uitgeverij Blooming De oorlog van mijn moeder in mij – Een zoektocht naar een liefdevol leven van Marianne des Bouvrie.

In het boek beschrijft Marianne haar persoonlijke, veelal emotionele zoektocht om aan het oorlogsverleden van haar in het jappenkamp getraumatiseerde moeder te ontsnappen. Zoals veel van haar generatiegenoten met door de oorlog getraumatiseerde ouders, is ze van jongs af aan verbonden met de verhalen en de verschrikkingen uit het verleden. Omdat ze zo graag de liefde van haar moeder wil voelen, neemt ze het onbewust op zich om haar moeders trauma mee te dragen. Marianne ontwikkelt daardoor in haar vroege jeugd een eigen trauma.

De oorlog van mijn moeder in mij

De oorlog van mijn moeder in mij schetst aan de hand van het persoonlijke verhaal van Marianne de lastige weg die veel naoorlogse generatiegenoten afleggen, verlangend naar hun eigen vrijheid.

Onderweg naar een lichter leven waarin het familieverhaal, ook door volgende generaties, niet meer als een blok meegedragen hoeft te worden.

Marianne’s verhaal is een teken van hoop, een hart onder de riem, voor ieder ander: het is mogelijk om uit de schaduw van getraumatiseerde ouders te stappen, in het licht te gaan staan en jezelf te ontdekken.

Margriet Wentink

Traumadeskundige

Over Marianne des Bouvrie

Marianne des Bouvrie (1957) is meer dan vijfentwintig jaar werkzaam geweest in het bedrijfsleven voordat ze, ook al weer jaren geleden, haar praktijk voor lichaamsgerichte therapie begon. Marianne is, zolang ze zich kan herinneren, een bewuste bewandelaar van het levenspad. Dit heeft er zeker toe bijgedragen dat ze op enig moment voelde dat ze op zoek moest naar haar authentieke zelf om haar eigen vrijheid te verwerven.

Boek | ISBN 9789082998986 | 222 pagina’s | € 20,95

eBook | ISBN 9789082998979 | € 10,95

Inkijkexemplaar