Trek introduceert de gloednieuwe Domane+ LT. Een prestatiegerichte elektrische racefiets die eruit ziet en rijdt als een traditionele racefiets. Het volledig geïntegreerde Fazua-aandrijfsysteem ondersteunt, indien gewenst, bij beklimmingen en tegenwind.

De Domane+ LT is gebaseerd op de veelzijdigheid die zo kenmerkend is voor de Domane. Voeg daar de Fazua trapondersteuning aan toe en jij rijdt moeiteloos langere afstanden dan voorheen. Het frame, zoals gebruikelijk bij Trek, is van 500 OCLV carbon en voorzien van comfortabele IsoSpeed aan de voorzijde en Adjustable Top Tube IsoSpeed de achterzijde. Verder is de Domane+ voorzien van 2×11 speed Shimano Ultegra, hydraulische schijfremmen, interne kabelgeleiding en ruimte voor montage van 38c-banden voor extra stabiliteit en tractie op gevarieerd wegdek.

Hoogwaardige lichtgewicht Fazua-trapondersteuning

Het hart van de gloednieuwe Domane+ LT is een fraai in het frame geïntegreerd Fazua aandrijfsysteem met een 250 Wh accu, die ondersteuning biedt tot 25 km/u (60 Nm koppel). Bij continue ondersteuning geeft dit een bereik van ongeveer 105 km. Een Domane+ in een 56 cm-uitvoering weegt, inclusief motor en accu, een supervriendelijke 13,56 kg.

Uitneembare aandrijving

Uniek voor deze Domane+ LT is dat voor ritten waar geen ondersteuning nodig is het gehele aandrijfsysteem, inclusief batterij, in enkele seconden uit het frame gehaald kan worden Optioneel is een cover, voor het rijden zonder batterij, los te bestellen bij de Trek dealer. Zonder aandrijfsysteem en batterij weegt een 56 cm Domane+ slechts 10,70 kg.

Bediening op de bovenbuis

Zeer intuïtief en clean is de bediening van het Fazua-systeem dat geïntegreerd is in de bovenbuis van het frame. Er blijft op het stuur dus voldoende ruimte voor het monteren van een GPS-computer of andere stuuraccessoires.

De Domane+ LT ook beschikbaar in het Project One programma van Trek. Met Project One kunnen rijders hun droomfiets naar eigen smaak opbouwen met Premium-kleurenschema’s (inclusief ICON) en een aantal keuzemogelijkheden voor componenten.

Adviesverkoopprijs Domane+ LT: € 5.499,-

www.trekbikes.com/domane-plus