Opa en oma komen op bezoek. Het is wel een raar bezoek, zegt papa. Tommie snapt dat niet. Opa en oma zijn toch niet raar?

Een voorleesboekje dat speels ingaat op wat kinderen meemaken in de corona-tijd. Niet naar school, op afstand blijven van opa en oma, niet met hen mogen knuffelen … De opa en oma van Tommie en Lova maken er toch iets leuks van.

Cees Hoogland (tekst) en Marianne Smit (tekeningen).

Voorleesboek, voor lezers vanaf 4 jaar.

Het begon met de raamvisite

Cees Hoogland (1961) en Marianne Smit (1986) hebben elkaar na jaren weer teruggevonden. Het begon allemaal met deze foto, de raamvisite. De bezoekjes van opa Cees en oma Petra aan hun kleinkinderen. Op een bankje in de voortuin. Hoewel ze het knuffelen misten, waren de visites heel bijzonder. Het idee ontstond om er iets over te gaan schrijven. Korte verhaaltjes over wat ze mee maakten. Zou Cees’ lang gekoesterde wens in vervulling gaan …? Een eigen kinderboek?

En als het een kinderboek wordt, dan moeten er illustraties bij. Cees herinnerde zich de portrettekening die Marianne lang geleden van hem had gemaakt. Het telefoontje was snel gepleegd. Marianne is inmiddels moeder van 2 kinderen (3 en 4 jaar oud) en sinds 2009 werkzaam als zelfstandig grafisch vormgever en illustrator. Ze was meteen enthousiast en zo begon het gezamenlijk avontuur. Schrijven, herschrijven. Tekenen, steeds weer opnieuw. Tientallen schetsen zijn gemaakt. En hier ligt het boek dan. Geschreven door opa Cees en geïllustreerd door Marianne Smit.

‘Tommie & Lova en de coronavisite’ is geschreven ter herinnering aan die bizarre tijd. Wij hopen dat het boekje jou plezier geeft. Dat je iets mag herkennen in de verhaaltjes.

Een kus en een knuffel.
Opa Cees & Marianne Smit

50VitaalPlus verloot twee boekjes onder onze volgers op Facebook.

Bestel dit boekje in onze webshop.