In Museumpark Archeon is vanaf zaterdag 14 maart elke maand een spectaculair Theaterdiner. Gasten zijn vanaf 18.00 uur welkom in de bovenzaal van Het Klooster, voor de gelegenheid omgedoopt tot Herberg De Gebroken Pijl. Hier heten Antonius en Cecilia iedereen welkom.

In De Gebroken Pijl is altijd iets aan de hand. Is er geen levendige discussie over de Hoekse en Kabeljauwse twisten dan wordt er wel geroddeld over de nieuwe liefde van de herbergier. Deze Antonius is overigens een uitstekend gastheer. Hij voorziet zijn gasten moeiteloos van bier, wijn of water en legt ondertussen graag uit hoe de echte middeleeuwers hun maaltijd nuttigen en wat er eigenlijk voor heerlijkheden op tafel staan.

Zoals het een goede herbergier betaamt, heeft Antonius een uitstekende minstreel ingehuurd. Door diens fraaie middeleeuwse deuntjes wordt menigeen verleid om tussen de gangen door even met de voetjes van de vloer te gaan. Zang en dans, gezelliger kan het bijna niet worden. Tot er een ongenode gast verschijnt… dan breekt de hel los.

Ondertussen serveert Cecilia moeiteloos de ene gang na de andere. Op het menu staan onder meer vlees- en vis met vers brood, linzensoep, royale schotels met kip, vis, vergeten groenten, linzen en salade en natuurlijk een gevulde appel met ijs en een heerlijke saus als toetje.

Het maandelijkse Theaterdiner is voor het eerst op zaterdag 14 maart van 18.00 tot 22.00 uur. Gasten worden voorzien van een heerlijke middeleeuwse maaltijd én er is zang, dans, toneel en een middeleeuws gevecht. Het Theaterdiner is inclusief de hele dag toegang tot het Museumpark. Reserveren kan via www.archeon.nl/agenda/theaterdiner.

Categorieën: Vrije tijd