Muziektheater De Plaats, Toonkunstkoor Arnhem en Bachkoor Apeldoorn zetten samen de traditie voort die in 2017 met succes is ingezet: een muziektheater enscenering voor jong en oud van de Matthäus-Passion. Het beroemde verhaal van de Zoon die moet sterven om daarna door zijn Vader tot leven te worden gewekt. En dat op de wonderschone muziek van Bach.

Hoofdpersoon in deze voorstelling is Siem, een jongen van elf. Met een vader die, altijd rond dezelfde tijd van het jaar, plots héél hard muziek opzet. En meezingt! Wat is dat voor muziek? Waar gaat die muziek over? “Pap, kan het wat zachter, ik ben mijn huiswerk aan het maken!” Een voorstelling over een vader die zijn zoon aan de hand van de muziek van Bach het verhaal van de Vader en Zijn Zoon vertelt. Een verhaal over vriendschap, verraad, offer, zondebok, lijden, medelijden en dood. En, tot slot, verrijzenis. Het geheim dat het leven voortkomt uit de dood. Bestaat dat? Dat bestaat! Kom luisteren, kom kijken!

Voor iedereen van 9 tot 99 die houdt van een wonderlijk verhaal én wonderschone muziek. De voorstelling duur 70 minuten en heeft geen pauze.

Zangers Leon van Liere (tenor), Dave ten Kate (altus), Mirthe Dokter (sopraan), Tom Jansen en Silencio Pinas (bassen)
Vleugel Joop Schets
Contrabas Aristotelis Potamianos
Saxofoons Miguel Boelens
Koor Bachkoor Apeldoorn ( Apeldoorn) en Toonkunstkoor Arnhem ( Arnhem.)

Apeldoorn: Grote Kerk, Loolaan 16, Apeldoorn
7 maart: 18.30 uur én 20.30 uur
8 maart: 18.30 uur én 20.30 uur

Arnhem: Walburgis kerk, Walburgisplein 1, Arnhem.
9 maart: 18.30 uur én 20.30 uur
10 maart: 18.30 uur én 20.30 uur
11 maart: 13.00 én 15.00 uur

Prijzen Apeldoorn en Arnhem:
Kinderen t/m 16 jaar en CJP € 11,50,-
Volwassenen € 16,50,-
Voor GelrePas houders in Arnhem:
Gelrepas t/m 16 jaar € 5,50-
Gelrepas volwassenen € 8,50

Kaarten zijn te koop bij www.theaterdeplaats.nl of bij de ingang van de kerk voor aanvang voorstelling (mits niet uitverkocht!)

 

Categorieën: KorenMuziek

Geef een reactie

Abonneer u op 50VitaalPlus

Krijg toegang tot exclusieve extra's