Martijje en Brasserie de Berken organiseren speciaal buitenconcert op Drentse Hondsrug.

Eind september begon Marketing Drenthe een campagne om de Hunebedden van Drenthe buiten de provinciegrenzen te promoten. Daarbij is de hulp ingeroepen van inwoners en ondernemers om initiatieven te bedenken waarmee de historische zwerfkeibouwsels worden belicht. Zangeres Martijje uit Rolde heeft in de sfeer van deze campagne, samen met Brasserie de Berken in Gasselte, de HuneTea bedacht. Een speciaal buitenconcert bij Hunebed D21 in Bronneger, waarbij de horecagelegenheid van Agnes Heijn en Henk Kaptein de thee en Drentse lekkernijen verzorgt.

De HuneTea zal op donderdagmiddag 19 oktober plaatsvinden van 15:30u tot 17:30u. De beleving van het hunebed en zijn omgeving zullen hierbij centraal staan. In deze unieke setting zal Martijje onder begeleiding van gitarist Allard Gosens de aanwezige gasten in haar moedertaal het Drenthe van nu laten horen.
Tijdens de HuneTea worden passende gerechten zoals Heidethee, ‘Zandwiches’ en ‘Stones’ geserveerd, die gemaakt worden met ingrediënten uit de streek, van lokale leveranciers.  De thee zal daarnaast op ambachtelijke wijze worden verwarmd in een grote ketel op open vuur.

Martijje Lubbers – Zangeres
“We hebben vaker een culinair concert georganiseerd, maar nog nooit op zo’n mooie locatie. Het sluit wel aan bij de trend dat steeds meer cultuurevenementen in een authentieke omgeving plaatsvinden, zoals de Bluesopera of het Pauperparadijs.  Het is een geweldig concept en de hunebedden worden zo op een leuke manier onder de aandacht gebracht. Alleen het plannen levert al zoveel inspiratie op dat ik het zo kan gebruiken voor mijn nieuwe album.”

Agnes Heijn – uitbater Brasserie de Berken

“Drenthe is zo cultuurrijk en verbonden aan de oudheid, en de hunebedden zijn daarvan een belangrijk overblijfsel. We willen met dit concert en de Drentse lekkernijen het gevoel van Drenthe onder toeristen versterken, en waar kan dat beter dan bij Hunebed D21, die een prachtig uitzicht biedt over de Hondsrug.  De combinatie van eten en muziek is heel mooi om te laten zien wat de provincie te bieden heeft.” 

De HuneTea biedt ruimte aan 70 gasten die zich kunnen aanmelden via de site van Martijje of Brasserie de Berken. Bij een teveel aan aanmeldingen wordt er een reservelijst gemaakt en wordt gekeken naar de optie van een extra ochtendconcert.

http://www.martijje.nl/hunetea


Geef een reactie

Abonneer u op 50VitaalPlus

Krijg toegang tot exclusieve extra's