Eerste premium E-bike uit Duitsland

Zeer goede testresultaten zetten merk op de kaart

Ebike Das Original kwam in 2014 op de markt. Twee succesvolle Duitse ondernemers met ervaring in de exclusieve fiets- en autobranche, zagen ruimte voor een betaalbaar ‘made in Germany’ premium E-bike-merk. Handgemaakt en met focus op de beste rijeigenschappen en design en aangedreven door betrouwbare (eveneens Duitse) Bosch-technologie. Nu, vier jaar later, wordt een breed assortiment aangeboden en is het merk een vaste waarde in het segment van kwalitatieve E-bikes.

Direct getest

Kort na de introductie werd Ebike Das Original meegenomen in een E-bike-test van het zeer kritische Electrorad en kwam daar verrassend als winnaar uit. Maar ook latere vergelijkingstesten, zoals die van De Telegraaf en de Fietsersbond, won Ebike Das Original overtuigend. Het bleek vooral een E-bike te zijn ‘waar men niet meer van af wilde stappen’. Dankzij de heel goede zitpositie, de veilige rijeigenschappen, het schakelgedrag, het herkenbare design, de krachtige ondersteuning, de goede remmen en de premium uitrusting. Ook de opvallende garanties van 30 jaar op het frame en 4 jaar op de accu scoorden hoog. Het merk kreeg met deze testen een vliegende start en behoort inmiddels tot de vaste waarden in het segment van de betere E-bikes.

Ontwikkeld als E-bike

Elke Ebike Das Original is van scratch af aan ontwikkeld als E-bike en dat merk je aan de rijeigenschappen. Het frame uit Hydroform-Aluminium is extreem stijf en toch licht van gewicht en de goede ergonomie zorgt voor een erg prettige zitpositie. Vooral bij hogere snelheden is dat goed te merken en dan wordt duidelijk dat het geen gewone fiets is. Ook zijn de nieuwe frames voorbereid op de (geïntegreerde) Powertubes van Bosch en dat ziet er natuurlijk veel beter uit. Belangrijk: alle overige componenten die aan het frame zijn gemonteerd zijn van gerenommeerde merken.

Vier jaar garantie op Bosch-accu

De Bosch-motoren staan bekend om een hoog rendement bij relatief laag stroomverbruik. Samen met de krachtige accu’s van Bosch zorgt dat voor een mooie actieradius. Uniek is trouwens de vier jaar garantie die op deze accu’s wordt gegeven.

Dealers over Ebike Das Original

Direct na de opvallende testresultaten toonden veel dealers interesse voor Ebike Das Original. Een van de eersten was Pieter de Geus uit Oud Beijerland: “We kenden het merk niet en hebben de E-bikes eerst uitgebreid getest. Het merk onderscheidt zich van het bestaande aanbod en hoort thuis in het wat hogere segment. Opvallend vonden wij de eigen look, de lage instap en goede zit, de hoge rijstabiliteit, de accu met vier jaar garantie en de stilte waarin de motor zijn werk doet. We kregen snel veel aanloop en hebben er veel van verkocht.” Ook Tromm Amsterdam is lovend: “Ik las de Duitse test en wist dat je goed moest zijn om daar als winnaar uit te komen. Al snel hadden we het merk in huis. De techniek is prima en ziet er netjes uit. Heel sterk punt is het rijden op deze E-bikes, ze sturen bijzonder goed, je hebt echt iets in je handen en het voelt degelijk en betrouwbaar aan. Ook het design is aansprekend, met de twee kleuren.”

www.ebikedasoriginal.nl/