De elektrische Carver is een stadsvoertuig op drie wielen dat een betaalbaar, emissievrij en smal alternatief biedt voor de auto in steden. In Rotterdam is nu de eerste in gebruik genomen.

Kanteltechniek

De Carver is een elektrische driewieler met een kantelende ‘cockpit’. De kanteltechnologie die wordt gebruikt, officieel Dynamic Vehicle Control genoemd, reguleert de balans in bochten. De combinatie tussen een auto en een scooter haalt een topsnelheid van 45 km/u en met een breedte van 98 cm valt de Carver in de scooterklasse. Dat maakt parkeren in steden een stuk aantrekkelijker. De actieradius is zo’n 80 tot 100 kilometer.

Weinig autoforensen vragen zich af waarom ze 2000 kilo staal en 4 lege zitplaatsen nodig hebben om zich dagelijks te verplaatsen. Deze gedachte vormde echter de oerknal voor het ontwikkelen van de Carver.

Alternatief voor de auto

Terwijl groeiende steden worstelen met ruimte en leefbaarheid, worden conventionele gezinsauto’s in hoog tempo geëlektrificeerd. Deze ‘duurzame’ ontwikkeling verandert echter niets aan de ruimtelijke footprint van alleenreizende automobilisten. Tegenover de 2000 kilo staal per persoon, plaatst Carver een 330 kilo stadsvoertuig met verrassende X-factor om mensen uit hun auto te lokken. Een 100% Nederlandse voertuiginnovatie die de kloof tussen auto en scooter overbrugt dankzij een unieke, gepatenteerde kanteltechnologie.