Stap deze zomer samen een wereld uit vervlogen tijden binnen en laat u meevoeren door de muziek van de magische, eeuwenoude en zelfspelende instrumenten.

Al doende en al luisterend leert u meer over alle instrumenten: van het kleinste speeldoosje tot de grootste dans-, kermis en straatorgels. Want, tijdens een bezoek aan Museum Speelklok in Utrecht speelt muziek de hoofdrol: zing mee met volksliedjes uit de Jordaan, luister naar muziek van Mozart of dans op de Charleston.

Ieder uur is er een gratis Muzikale Rondleiding waarin de rondleiders klinkende verhalen vertellen en de muziekinstrumenten tot leven brengen door ze te laten spelen zoals ze dat soms al honderden jaren doen!

De Nachtwacht onder de speelklokken

Stap tijdens uw bezoek ook onze Koninklijke Kamer binnen. Een ruimte vol speelklokken doordrenkt van symboliek waarmee de allermachtigste vroeger hun status benadrukten. Bewonder de kostbare materialen en de vernuftige technieken. Luister naar pareltjes van topcomponisten. In de schijnwerpers staat het absolute topstuk: de Clay klok uit 1738. Een gigantische speelklok van wereldklasse met live muziek van Georg Friedrich Händel.

Kijk voor meer informatie en het kopen van entreetickets op: 

https://tickets.museumspeelklok.nl/nl/tijdsloten/tickets

Categorieën: KunstNieuwsbrief