Oktober is de Maand van de Geschiedenis. Reden genoeg om de herfstvakantie op het Muiderslot (14 t/m 29 oktober 2017) te laten overvloeien van geluk, wat toevalligerwijs het thema van de Maand van de Geschiedenis 2017 is.

Wensput

Op de binnenplaats staat een put, met een deksel. Die put zit altijd potdicht. Wat weinigen weten, is dat het een échte wensput is. Tijdens de herfstvakantie gaat hij even open, om daarna weer gesloten te worden. Er is maar één manier om er achter te komen of de wensput werkelijk magische krachten heeft.  Wie geluk heeft, ziet zijn wensen misschien wel uitkomen.

Geluk in het Ridderspel?

Op 21 en 22 oktober zetten de ridders van Bataille Krijgskunsten hun tenten neer op de binnenplaats van het kasteel.  Bezoekers kunnen hun geluk beproeven met Middeleeuwse (dobbel)spelletjes en kennis maken met het wapentuig. Dat klinkt allemaal heel rustig en vredig, maar twee maal per dag ontstaat er een schermutseling  op het slotplein. Het publiek wordt gevraagd kant te kiezen in de strijd die vervolgens op het toernooiveld wordt uitgevochten.

Verjaardag van Amsterdam

Wie op 27 oktober naar het slot komt heeft helemaal geluk. Het is dan namelijk precies 742 jaar geleden dat Graaf Floris de Vijfde een tolbrief ondertekende, waarop het plaatsje Amstelredamme- later Amsterdam- voor het eerst genoemd word. Kortom de verjaardag van Amsterdam! Reden voor een feestje op het slot. In de tentoonstelling “Muiderslot, de geheime sleutel van Amsterdam” kunnen bezoekers ontdekken welk geluk het Muiderslot had om onmisbaar te zijn voor Amsterdam en kunnen ze de tolbrief als uniek hologram van alle kanten bewonderen.

Opa’s en Oma’s gratis

Opa en oma’s hebben sowieso geluk op het Muiderslot tijdens de herfstvakantie, want zij krijgen gratis toegang als ze vergezeld worden door een betalend kleinkind.

Openingstijden

Het Muiderslot is doordeweeks geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur, in het weekend van 12.00 tot 17.00 uur. De kassa is geopend tot een half uur voor sluitingstijd.

Museumkaart en Vriendenpas gratis.ridders Muiderslot


Geef een reactie

Abonneer u op 50VitaalPlus

Krijg toegang tot exclusieve extra's