Voor 4 personen

800 gram riblappen

klontje boter of margarine

1 liter water

peper en zout

3 uien

125 gram spekblokjes

4 winterwortels

4 grote aardappelen

2 eetlepels olie

Juspoeder

Bereidingsduur:
120 minuten

Bereiding
Deze schotel kan ook prima een dag van tevoren gemaakt worden. Snijd de riblappen in blokjes, peper en zout naar smaak toevoegen en bak ze in een grote braadpan in de boter of margarine, tot al het vlees goudbruin en goed aangebakken is. Blus het af met water en laat het een uurtje sudderen met het deksel op de pan. Winterwortels schillen en in grote stukken snijden. Uien zonder schil in vieren snijden. Aardappelen in de schil laten, wassen en in vieren snijden. Bak de groenten en de aardappelen rauw gedurende 5 minuten, samen met de spekjes in een hapjespan in de olie tot alles goudbruin is en doe het daarna bij het stoofvlees. Laat het geheel nog ongeveer 40 minuten sudderen met het deksel op de pan (zorg wel dat alles net onder het vocht staat).

Haal het deksel van de pan en bind het vocht met juspoeder tot het op smaak en niet te dik is (eigenlijk een soort dunne jus).

En nu maar hopen op een koude winter!

Wanneer stoofvlees voor het aanbakken licht wordt gebloemd blijft het vlees sappiger en malser.
755 kCal

Arjen Zeevenhooven

Categorieën: Vrije tijd

Geef een reactie

Abonneer u op 50VitaalPlus

Krijg toegang tot exclusieve extra's