Ingrediënten voor 4 personen

3 eetlepels olijfolie

4 kippenbouten, zonder rugstuk

100 gram Spaanse chorizoworst

2 uien, gesnipperd

2 tenen knoflook, fijngesneden

2 schaaltjes trostomaten (á 5 stuks), in stukken

100 milliliter droge witte wijn

2 laurierblaadjes

 

Bereiding
Verhit de olie in een braadpan en bak de kip in 4 minuten rondom bruin. Snijd de chorizo in blokjes. Neem de kip uit de pan en bak de chorizo in dezelfde pan 3 minuten.

Voeg de ui en de knoflook toe en bak 2 minuten mee. Voeg de tomaten, wijn, laurierblaadjes en peper en zout naar smaak toe en bak nog 3 minuten. Leg de kip terug in de pan en stoof in ca. 30 min. met de deksel op de pan op laag vuur gaar.

Neem de kip uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Zet het vuur hoog en laat de saus 6 minuten inkoken. Verwijder de laurierblaadjes. Serveer de kip met de tomatensaus. Lekker met rijst en boontjes

 

Kcal 510