Voor 4 personen

1 kopje rijst

1 verse Spaanse rode peper

200 g verse gewassen spinazie

bosje lente-uitjes

bosje koriander

bosje munt (alleen de blaadjes)

400 g kipfilet

1 tl paprika poeder

scheutje olijfolie

2 paprika’s, elke kleur is goed

1 grote mango

2 limoenen

1 bakje tuinkers

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzing op de verpakking en zet het koud.

Doe de Spaanse peper, samen met de spinazie, de munt en de koriander, in de keukenmachine en hak alles fijn.

Bestrooi de kipfilets met zout, peper en paprikapoeder en sla ze een beetje plat tot een soort schnitzel. Bak de kipschnitzels gaar in de koekenpan. Snijd de paprika in blokjes en bak ze goudbruin in dezelfde koekenpan.

Schil de mango en snijd hem in blokjes. Als je niet weet hoe dit op handige wijze kan … kijk even op YouTube … filmpjes te over.

Schep de rijst in een salade schaal en meng de gehakte munt, koriander, spinazie en Spaanse peper erdoorheen. Knijp de limoenen uit boven de rijst, en bestrooi het met olijfolie (soort dressing).

garneer de salade met de gebakken paprikablokjes, mangoblokjes en de gebakken kipfilet (eerst even in blokjes snijden).

Maak de salade af met peper en zout en geknipte tuinkers …

Lekker fris en zomers

Kcal 580