Voor 4 personen

iets meer dan een kilo geschilde aardappelen

50 gram boter

1 bakje verse Italiaanse kruiden (tijm, rozemarijn en oregano)

3 dunne preien fijngesneden en gewassen

4 vegetarische burgers naar smaak

200 gram Fourme d’Ambert kaas (zachte blauwe kaas)

200 milliliter halfvolle melk

Bereiding

Kook de aardappelen in ongeveer 20 minuten gaar.

Hak de Italiaanse kruiden goed fijn maar vergeet niet de blaadjes van de takjes af te rissen

(de takjes zijn te hard in je mond).

Verhit in een pan de helft van de boter en bak de prei zachtjes gedurende 10 minuten met de Italiaanse kruiden.

Verhit in een koekenpan de andere helft van de boter en bak de vegaburgers goudbruin en gaar.

Voeg de blauwe kaas en de melk toe aan de prei en laat het rustig smelten.

Stamp de aardappelen fijn en meng het preimengsel met Italiaanse kruiden en kaas erdoor.

Jus lijkt mij niet nodig maar mag natuurlijk altijd.

Kcal 630