Muziek en entertainment, voor elk wat wils.
Bert Simhoffer
Zanger, acteur en tekstschrijver

Vitale Vooruitzichten

Het jaar 2019 is ten einde en ik moet zeggen dat ik daar blij mee ben. Aan het slot van elk kalenderjaar zet ik er altijd een stevige streep onder. Zeker onder 2019, want wat voor een jaar was het eigenlijk? Voor mij gaat dat jaar de boeken in als een pech-jaar. Aan het begin was er veel stress omdat ik de Max Havelaar tot een musical moest zien te bewerken van rond de 60 minuten. Een gigantische klus zo bleek achteraf. Op de middelbare school heb ik het lezen van de Havelaar van Multatuli weten te omzeilen. Als je dan 63 bent moet je er toch nog een keer aan geloven. Dat kostte veel tijd en het ontwikkelen van een idee om dit omvangrijke verhaal in te dikken tot een musical van een uur, dat was buffelen. Het is gelukt, met lof van doorgewinterde Multatuli-kenners.

Daarna schoof ik in een volgend avontuur, Burn-Out de Musical. Helemaal uit het niets een tweede musical opzetten voor de studenten van de Nederlandse Musical Academie, was een genoegen maar ook een pittig project. Vergeef me dat ik dit zeg, maar de huidige studenten hebben een totaal andere instelling dan in ‘mijn’ tijd. Wij stonden te trappelen om aan de gang te gaan, nu zitten ze voor een repetitie lang op hun telefoons alle sociale media te checken. Maar ook dit project is succesvol afgerond. Mijn eigen Burn-out lag inmiddels flink op de loer. Daarna thuis van de trap gevallen, alles gekneusd wat maar kneuzen kon. Ik heb er wel een angst voor de trap op- en aflopen aan overgehouden. Zeker als ik dan zoonlief, die inmiddels 21 maanden is, op m’n arm heb, dan ben ik extra bang om te vallen. Om de pech nog wat groter te maken besloot een Poolse meneer achterop mijn auto te knallen. Na 45 jaar autorijden was dit de eerste keer dat me zoiets overkwam. Auto total loss en enorm geschrokken.

De vakantie kenmerkte zich door vele files, was te kort en te stressvol. Thuisgekomen breekt m’n brug uit mijn mond. Veel pijn gehad, wortelkanaalbehandeling en weken met een gapend gat in mijn mond gelopen, want de noodbrug besloot ook te breken. Van de ene klus naar het andere gerend, nieuwe Sinterklaasshow snel uit het hoofd geleerd en eind november weer ongelooflijk gevallen, rechterknie en linker flank fors gekneusd. Een week na de val begon mijn voet en een flink deel van mijn been allerlei donkere kleuren te vertonen, erg pijnlijk. Na de Sintperiode lekker gestudeerd en gerepeteerd voor de concertserie Winter in Wien. Half januari 2020 breekt er een periode van rust aan en wat kijk ik daar naar uit. Op 31 december zet ik dit keer een hele dikke zwart, paars, gele en blauwe streep onder het pechjaar 2019 en kijk ik reikhalzend uit naar de Vitale Vooruitzichten van 2020. Een musicaltour ligt in ieder geval in het verschiet. Iedereen een machtig mooi 2020.

 

Het is een mooi vak.

ONZE MEEST RECENTE ARTIKELEN

LP

In goed gezelschap

De LP draait om het verhaal In deze serie neem ik u mee in mijn persoonlijk favoriete deel van de muziekwereld, de wereld van vinyl en platenspelers. Van vergeten albums tot de vaak mooie achtergrondverhalen van singles, albums en bands. Het tv-programma Voetbal Inside staat over het algemeen niet bekend

Lees verder »
Kerst

All I want for Christmas …

De LP draait om het verhaal In deze serie neem ik u mee in mijn persoonlijk favoriete deel van de muziekwereld, de wereld van vinyl en platenspelers. Van vergeten albums tot de vaak mooie achtergrondverhalen van singles, albums en bands. Nu december weer is aangebroken is aan kersthits niet meer

Lees verder »

KIES EEN ARTIKEL