Ingrediënten voor 4 personen

400 gram aardappelen

600 gram zoete aardappelen

2 Elstar appels

2 uien

50 gram roomboter

300 gram gerookt ontbijtspek aan 1 stuk zonder zwoerd

2 eetlepels grove mosterd

 

Bereiding

Snijd de geschilde aardappelsoorten in stukken, spoel ze schoon onder de koude kraan en kook ze in water met een beetje zout in 20 minuten gaar.

Schil de appeltjes en snijd ze in stukjes. Gooi het klokhuis weg.

Snijd de uien in halve ringen. Verhit de boter in een ruime koekenpan en stoof hierin de appel en ui 10 minuten op middelhoog vuur met de deksel op de pan lekker glazig en gaar.

Snijd ondertussen het spek in dunne plakjes en bak deze krokant zonder boter in een koekenpan.

Doe de gestoofde appel en ui bij de aardappelen en stamp met de pureestamper tot grove puree. Breng op smaak met de mosterd en flink wat peper en eventueel zout. Serveer met de gegrilde speklapjes.

Heerlijk winters en lekker veel vezels van de zoete aardappel!

 

Kcal 590