culinair
Doorlopend mooie recepten en kooktechnieken om u te inspireren.
Arjen Zeevenhooven
Kok

ONZE MEEST RECENTE RECEPTEN EN KOOKTECHNIEKEN

Gratin dauphinois

voor 4 personen 1200 gram stevige aardappelen, geschild en in plakjes 4 tenen knoflook, uitgeperst 450 milliliter crème fraîche 300 milliliter melk 50 gram boter zout en peper Bereiding Verhit de oven voor op 200 graden. Was de geschilde aardappelplakken kort en laat ze een kwartier uitlekken (ze moeten een

Lees verder »

Italiaanse kaas kip

Voor 4 personen 2 eetlepels olijfolie 3 tenen uitgeperste knoflook 4 kipfilets 2 blikjes tomatenblokjes á 400 gram ½ bosje fijngesneden basilicum 2 zakjes mozzarella huismerk, in plakjes gesneden 150 gram Parmezaanse kaas, geraspt 1 zakje knoflook croutons (kun je ook zelf maken) Bereiding Verwarm de oven voor op 220°C.

Lees verder »

Preistamppotje met blauwe kaas

Voor 4 personen iets meer dan een kilo geschilde aardappelen 50 gram boter 1 bakje verse Italiaanse kruiden (tijm, rozemarijn en oregano) 3 dunne preien fijngesneden en gewassen 4 vegetarische burgers naar smaak 200 gram Fourme d’Ambert kaas (zachte blauwe kaas) 200 milliliter halfvolle melk Bereiding Kook de aardappelen in

Lees verder »

Stoof van riblappen met sinaasappel

Voor 4 personen 1 dikke sinaasappel scheut olijfolie 700 gram ribrunderlappen 2 uien geschild en in stukken gesneden 2 stengels bleekselderij in stukjes gesneden 400 gram winterwortel geschild en in stukjes gesneden 2 blikken tomatenblokjes (à 400 gram) 2 tenen uitgeperste knoflook Bereiding Rasp de helft van de oranje schil

Lees verder »

Marokkaanse novembergroentestoof

voor 4 personen 1 winterpeen in stukjes 1/2 knolselderij in stukjes 1/4 pompoen in stukjes 1 rode ui 1/2 bakje grote champignons 2 teentjes knoflook 3 eetlepels olijfolie 3 deciliter kruidenbouillon (water met kruidenbouillonblokje) 2 deciliter tomatensap uit pak 100 gram amandelen 1/2 zak tuttifrutti (250 gram) 1 theelepel ras el

Lees verder »

Arjens winterstoof

Voor 4 personen 800 gram riblappen klontje boter of margarine 1 liter water peper en zout 3 uien 125 gram spekblokjes 4 winterwortels 4 grote aardappelen 2 eetlepels olie Juspoeder Bereidingsduur: 120 minuten  Bereiding Deze schotel kan ook prima een dag van tevoren gemaakt worden. Snijd de riblappen in blokjes,

Lees verder »

KIES EEN INGREDIËNT OF EEN KOOKTECHNIEK

Abonneer u op 50VitaalPlus

Krijg toegang tot exclusieve extra's