Ingrediënten voor 6 personen

30 gram amandelschaafsel

8 kletskoppen

3 middelgrote eieren

2 citroenen

40 gram witte basterdsuiker

250 gram mascarpone

150 gram kwark

2 borrels limoncello

100 gram citroenjam (lemon curd)

6 mooie glazen

Bereiding
Bak het amandelschaafsel in de oven op 180°C goudbruin en laat afkoelen op een bord of bakje.

Maak de kletskoppen klein met je handen en doe in een kom. Meng het amandelschaafsel erdoor.

Splits de eieren en doe de eidooiers in een grote schaal of kom. Rasp de gele schil van de citroenen boven de dooiers in de kom. Klop de eidooiers samen met de basterdsuiker met een handmixer tot een schuimig, lichtgeel mengsel.

Doe de mascarpone met de kwark en iets meer dan de helft van de limoncello in een kom en roer los met een vork. Spatel vervolgens het ei-citroenmengsel voorzichtig door de mascarpone en kwark. Meng de rest van de limoncello door de citroenjam.

Verdeel de helft van het koek-amandelmengsel over de glazen. Verdeel daarover de helft van het citroen-kwarkmengsel en vervolgens de helft van het citroenjammengsel. Maak zo nog 2 lagen met de rest van de ingrediënten. Laat de glazen met het mengsel 3 uur opstijven in de koelkast.

De eiwitten gebruik ik niet in dit recept.

Dit gerechtje is niet geschikt voor zwangere vrouwen vanwege het gebruik van rauwe eieren.

 

Kcal 680